zaterdag 13 oktober 2012

Dag 19: Canoe - Little Manatee River

We hebben de wekker gezet rond 07:00u, het is tenslotte vakantie.. Luieren kan altijd nog.. we zetten koffie, nemen ontbijt, en lezen de leuke reacties op de blog waarvoor dank !!.

Wat antwoorden op vragen eerder deze week:

Image Hosted by ImageShack.us
@ Eric, je vraag waar is het Manatee Deck.. Ik heb de locaties met rood geschreven, het blauw puntje is het begin, zoals je ziet is het vlakbij het Blackpoit Wildlife, en Playalinda Beach.. Als je vanaf de Wildlife Drive komt rij je de Haulover Canal bridge over en ga je daarna direct rechts, en zoek je een parkeerplek !!
@ Jacintha en De Kolleetjes, op de vraag met welke lensen ik de foto's neem?
Ik heb twee Lensen mee :
1) Leica Vario-Elmar 14-150mm f/3.5-5.6 Asph.
2) Zuiko Digital ED 50-200mm f2.8-3.5 SWD


Tegen een uur of halfnegen zitten we in de auto op weg naar Wimauma - Little Manatee River State Park , we gaan hier wat Peddelen in een Canoe. Het is al mega mooi weer, we gaan ons vast vermaken..


Canoe Outpost - Little Manatee River Even voor 10:00u rijden we het terrein op van de Canoe Outpost, we hebben de koelbox gevuld, camera mee... Mike die ons begroet en helpt met de Canoe, wil niet dat we een piepschuim koelbox meenemen, jullie krijgen van mij wel een normale mee. Dat begint al aardig, we vullen wat papierwerk in, dan gaat Mike een Canoe voor ons klaar maken, en Mandy gooit ondertussen de Koelbox inhoud over.


Canoe Outpost - Little Manatee River Mike maakt zelfs de Canoe droog wanneer hij hoort dat ik camera tas meeneem.. is dat service..


Canoe Outpost - Little Manatee River Kwart over tien we gaan te water, het is een trip van 5 mijl, met de stroom mee, we hoeven alleen een beetje mee te sturen. Na 20 minuten varen wordt de omgeving steeds mooier, de Little Manatee River is niet zo helder als Wekiwa, maar genieten is het zekers..


Canoe Outpost - Little Manatee River Hier en daar moeten we toch flink bij sturen, de sterke stroom, en de bochtige rivier zorgen er wel voor dat je moet opletten zeker het eerste gedeelte.. Later wordt de stroming iets minder, en daardoor is de Canoe makkelijker manoeuvreerbaar. De bomen groeien gewoon in het water en je moet er wel langs..


Canoe Outpost - Little Manatee River Na 1 1/2uur nemen we een break, op de tussenstop kun je de Canoe even op de kant trekken en wat eten. Wij doen dit dus ook, uit de koelbox komen heerlijke bolletjes, en wat te drinken.. Hier is ook een toiletgebouw, dus sanitaire stop doen we ook..


Canoe Outpost - Little Manatee River We gaan weer verder, koelbox in de boot, dan Mandy eerst, en dan ik.. en hoppa.. Een Turtle zit op een boomstronk, heerlijk te zonnen.. we zien er weer vele..blijft leuk. Deze Turtle heeft irritante Libelle's om zich heen.. Ik kan hem niet helpen!


Canoe Outpost - Little Manatee River We zien een grote alligator op een boomstronk, ik zag een mooi camera momentje, dat wilde de gator niet, want hij liet zich in het water glijden en we hebben hem niet meer gezien.. We zien een kleine gator. deze viel nauwelijks op, stokstil zat hij van de zon te genieten..


Canoe Outpost - Little Manatee River We moeten om een Plamboom heen varen, staat gewoon midden in de rivier..


Canoe Outpost - Little Manatee River Bij elke bocht zijn we nieuwsgierig naar de omgeving, had ik al gezegd dat het hier mooi was ??


Canoe Outpost - Little Manatee River We varen door een prachtig stuk Florida dat is ons wel duidelijk, we hebben er vol van genoten. We varen naar het afgeproken Pick-Up punt ... Mike zal ons weer terug brengen naar de auto.


Image Hosted by ImageShack.us
Om 13;15 zijn we bij de ophaalplek, Mike komt niet veel later, de Canoe gaat op de aanhanger, en wij ? wij voor het eerst in een Amerikaanse Schoolbus... Mike brengt ons terug naar de Outpost, we geven hem een paar dollar tip, en niet veel later rijden we terug naar Tuscan Hills, tegen half vier liggen we gewoon weer in het zwembad.. na te genieten.. Zak Pretsels, budlight, Sangria, gewoon relaxen.. Dit houden we vol tot een uur of zes, dan gaan we douchen, daarna bekijk ik de foto's van vandaag, en lees wat bij op internet.. rond achten gaan we naar Kobe.. nog maar een keer Japans.. Het was weer heerlijk, thuis nemen we beiden nog een drankje ik maak het blog af en dan gaan we naar bed.. Morgen een relax dag...


19 opmerkingen:

  1. Wow, dit is dus eigenlijk ook een pretpark, plus weer een nieuwe tip voor m'n eigen lijstje. Relax ze morgen (nog meer?)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk dagje, even afkicken van de mini-Florida meetings, maar met familie bijna in aantocht ! Mooie omgeving inderdaad, maar ook DTD vond ik weer mooi, met lekker Earl of Sandwich na !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een relaxte foto's, je hoort de stilte bijna:)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldige tocht en wat een service. Lekker dat je niet terug hoefde te peddelen maar het busje klaar stond.
    's Avonds lekker weer eten bij Kobé, wil ik ook wel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige natuur, heerlijk met z'n tweetjes van de stilte en al dat moois genieten, dat zie je terug in de foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmm erg erg mooi enheerlijk eten ...hier helaas alles weer normaal met regen en kou..geniet er nog lekker van

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, dat is wel een heel mooi pretpark / zoo die je kan bezoeken, en dan al peddelend.
    Dat is wel gewoonweg super.

    Doe zo verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een prachtige omgeving om heerlijk peddelend van te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Machtig mooi weer!! Lekker genieten en dan komen ook nog eens Jasper en ma.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als ik naar de foto's kijk dan hoor ik bijna het zachtjes kraken van takjes en het gepeddel in het water. Dit gevoel roepen de foto's bij mij op. Genieten dit.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige tocht, heerlijk rustig ook. Dan ook nog al dat wildlife, geweldig!
    Grtz.yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het ziet er weer schitterend uit deze tocht. Lekker genieten van de natuur en stilte.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuke tip voor iedereen!
    Zoek in Google maps op "Merritt Island, Florida, Verenigde Staten" en laat het oranje poppetje vallen op de blackpoint wildlife drive of wegen daar in de buurt. Het poppetje neemt een toepasselijke vorm aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is dit verschrikkelijk mooi en dan die rust die er van af straalt echt prachtig,het blijft maar door gaan en steeds weer kijken we met verbazing naar de prachtige foto's:bedankt.
    Morgen mijn laatste blog via de laptop dan zie ik jullie eindelijk weer,Jasper en ikke hebben er onwijs veel zin in,dus hier de laatste loodjes.
    Liefs papa en Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooi hoor die foto's. Ben ook verslaafd aan de State parks. Je weet nooit wat je aan zult treffen. Mensen geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Another day in Paradise ! Lekker weg van alle drukte en genieten van de rust. En dat alles vastgelegd met schitterende foto's. Mooi !

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een prachtige dag en wat een prachtige foto's weer!
    Heerlijk, en maandag kan jullie zoon meegenieten, gezellig hoor!
    Ik zie dat jullie volgend jaar rond dezelfde tijd in Orlando zijn (april).

    geniet ervan!!

    BeantwoordenVerwijderen