dinsdag 2 oktober 2012

Dag 8: De Leon Springs State Park

We lijken wel uit te slapen, pas tegen 7:45u worden we wakker.. Gaan rustig aan uit bed, zetten koffie, maken een ontbijt klaar en lezen bij op internet.. Morgen een relaxdag, dan zal ik wat vragen beantwoorden van de afgelopen week...


Image Hosted by ImageShack.us
De Leon Springs State Park, we zien van Alligator tot Osprey..


Na het ontbijt gaan we douchen, maken een koelbox klaar, de cameratas gaat net als de koelbox in de auto, tegen 9:00u zitten we op weg naar De Leon Springs State Park. We willen daar gaan kajakken, het liefst in de ochtend, in de middag is een buitje voorspeld. Het rijdt lekker door op de Interstate 4, alleen ter hoogte van Church Street Station rijdt het langzaam.. Even later kunnen we weer opschieten..


De Leon Springs
We komen bij het begin van het State Park, betalen 6 dollar entree, en parkeren de auto. Mandy loopt even naar " The Old Spanish Sugar Mill" ik check mijn camera, shit wat een sukkel mijn SD-card zit nog in mijn Laptop.. We rijden even naar de dichtstbijzijnde Walmart, 14 dollar voor 8Gb armer gaan we in de herhaling..


De Leon Springs - Canoe Bij de Sugar Mill, huur je ook de kajaks, ze hebben alleen nog tweepersoons Canoe's, dan nemen we die maar. We krijgen een zwemvest, Paddel, en een fluitje mee, en of we zelf even aan de overkant een Alu Canoe willen pakken. We tillen deze het water in en gaan op weg, het is hier heel anders als Wekiwa of Hontoon Island, het lijkt op een groot meer.. We hebben de ruimte ;-)


De Leon Springs We hebben een prachtige omgeving met mooie luchten, het weer werkt mee, en een SD Card in de camera helpt ook.


Bald Eagle Boven ons vliegt een Bald Eagle, hij vliegt in rondjes, zoekend naar iets eetbaars.. Enkele minuten later is hij al uit ons zicht verdwenen !!


De Leon Springs Wanneer we langs een Anhinga glijden, is deze net van plan om weg te vliegen, ik kan hem toch nog vastleggen met de camera.


Osprey Wanneer we terug roeien, zien we een Osprey net opstijgen met iets wat hij gevangen heeft, ik vang hem dan maar met de camera.. Wat een gaaf gezicht, deze dag was met de Bald Eagle al helemaal goed, dit was de overtreffende trap..


De Leon Springs We roeien terug naar de kant, leggen de canoe terug op zijn plek, het weer betrekt een beetje.. We lopen naar de Sugar Mill, en rekenen 10 dollar af voor het gebruik van de Canoe.. Ik maak nog een foto van de Sugar Mill, het is duidelijk te zien dat het weer verandert. Het is 14:00U we besluiten nog naar Blue Springs State Park te rijden, is hier niet al te ver vandaan en ligt op de route naar Orlando.


Blue Spring State Park We komen een halfuurtje later aan in Blue Spring State Park, parkeren de auto en lopen de Boardwalk op.. Het is weer droog, onderweg een heel klein regenbuitje gehad..


Blue Spring State Park We lopen de hele Boardwalk af, en genieten van het uitzicht op het prachtige heldere water. Je kunt de vissen zien zwemmen, jammer genoeg geen Manatees, we kunnen niet alles hebben.. Dan rijden we terug naar Orlando.. we zijn tegen een uur of vijf bij Kobe aangeschoven.. ohw wat was het eten weer lekker.


Tuscan Hills Davenport Tegen een uur of half zeven komen we moe en voldaan thuis, we ploffen lekker in de pool.. De zon gaat mooi onder...kan het niet laten even de camera te pakken. Het was weer een super dag !! Tot Morgen !








12 opmerkingen:

  1. Kliene Sukkel wie vergeet dat nou.
    Maar is niet duur hoor wij betaalde voor 4GB in Nederland 16 euro
    Oja je Foto's zijn weer heel mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is het toch heerlijk wakker worden met een kopje koffie en jullie verhalen en ongelofelijk mooie fotos! Bald Eagle hoop ik ook ooit nog eens in het wild te zien en te fotograferen... Lucky you!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig dat je snel een kaartje hebt gekocht, anders zou ik nu niet zitten te genieten van die prachtige beelden. Ziet er mooi uit dit statepark. Ik heb er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord. En dan als afsluiter naar Kobe, mmmmmm.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goede Morgen Florida,kan vandaag moeilijk mijn bed uit komen;het miezert'zet de douce aan voor Joeri maak de broodjes klaar dan thee en een lekker bakkie en in een handomdraai zet ik de laptop aan.
    Bij het zien van jullie blog ben ik gelijk klaar wakker wat is dit waanzinnig mooi,de prachtige natuur de zon"s ondergang de rovers in de lucht echt geweldig,krijg gelijk heimwee.
    Heerlijk dat we mee mogen genieten en dan te bedenken dat het zo nog een aantal weken duurt;geweldig: oja Rick maakt niet uit dat je soms eens iets vergeet hoor,per slot van rekening worden we allemaal.............liefs papa en mama

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat zijn je foto's toch haarscherp. Zonder statief neem ik aan? Je laatste foto, even gehaast genomen, vind ik (dit keer) de mooiste qua compositie en kleuren. Sorry voor al deze tech praat, maar ik ben ook wel een beetje cameragek. Keep 'm coming!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super dat we mee mogen genieten van jullie avonturen.Wat een prachtige foto van de Bald Eagle!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi opgelost met het kaartje, zo kunnen wij toch meegenieten met dit prachtige stukje natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Top dag en top foto's, prachtig die bald eagle en dan die osprey met prooi! Hoe krijg je ze toch altijd zo mooi in beeld, ik ben altijd te laat als ik ze al zie...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een rust in het water bij het state park, , jammer dat jullie geen manatee's hebben gespot.
    De foto's zijn weer prachtig;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat prachtig weer om te zien wat jullie allemaal op zo'n dag aan "wildlife" tegenkomen.
    Geweldig mooie foto's weer.
    Dan nog even een mooie zonsondergang, wat wil je nog meer.
    Lots of Fun!
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gaaf zeg! Wat een prachtige foto's en die vogels....
    Daar gaan we zeker naartoe in april!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Altijd handig zo'n extra SD kaartje.
    Gelukkig was er snel 1 gevonden want wat hadden we zonder jullie foto's gemoeten die zoals altijd weer prachtig zijn.
    vandaag een lekkere relax dag, deze begint ook bij jullie helaas al weer aardig op te schieten.(nu in NED 21:00)
    Veel plezier in ieder geval.

    BeantwoordenVerwijderen